Vill du testa på en spökvandring i Stockholm?

En riktigt kul upplevelse, det är att göra en spökvandring i Stockholm. Du som vill spökvandra i Stockholm, du kan göra det via Historiska Vingslag. Det blir då en fantastisk guidad promenad längs med gatorna i Gamla Stan. Greven är den som leder vandringen och han berättar mer om alla de historier och sägner som finns. Under vandringen kan ni även komma att möta dessa karaktärer:

  • Bödeln Jürgen Homuth
  • Konungamördaren Jacob Johan Anckarström
  • Vita frun
  • Pestdoktorn

Du kommer att få höra spökhistorier, se skådespel samt lyssna till andra berättelser. Du kan välja att få denna spökvandring tillsammans med andra, eller som en privat vandring. Det går även att få detta som en del av din möhippa eller svensexa.

I Stockholm kan du vandra med spöken

En spökvandring i Stockholm är en kul och kanske även lite otäck upplevelse! Historiska Vingslag som erbjuder denna vandring har även så att du kan välja till gå på spökmiddag. Då får du dels äta en god middag i den gamla källaren där teaterkonungen Gustav IIIs mördare Jacob Johan Anckarström sägs ha suttit fängslad innan avrättningen samt gå vandringen. Biljetter kan du hitta antingen dels på Historiska Vingslags egen hemsida, dels på Ticketmaster.

Upplev en vandring med vålnader från förr

Spökvandringen i Stockholm är inte bara om spöken, utan det är även en historisk vandring och alla de spöken och vålnader du får möta och alla de historier du får höra, de har en historisk förankring och har berättats av folket i staden i århundrade. Vågar du att vandra med på detta?